Posebno priznanje za Ajdina Jakupovića

Homeinmedia danas

Posebno priznanje za Ajdina Jakupovića

Svečanom akademijom obiježene četiri godine Fondacije “Idriz Jakupović”

Sportski savez Bosne i Hercegovine u Narodnom pozorištu Sarajevo organizovao je 74. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2018. godinu u BiH. 
Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom člana predsjedništva BiH Željka Komšića.

Predsjednik Organizacionog odbora Vlatko Glavaš naglašava da su sportisti najbolji ambasadori BiH i da im se Sportski savez u BiH na ovaj način želi zahvaliti.

Najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji je Larisa Cerić (džudo), a u muškoj Mesud Pezer (atletika). 

Kapiten našeg državnog tima Edin Džeko izabran je za nogometaša godine, a nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za najuspješniju državnu selekciju. Posebno priznanje dobila je i kadetska nogometna reprezentacija BiH.  

Posebno priznanje “Mirza Delibašić” pripalo je Džananu Musi (košarka), a nagrada “Ambasador sporta” Jusufu Nurkiću (košarka).

Specijalnim priznanjem za popularizaciju i razvoj sporta nagrađen je dr. Ajdin Jakupović, kao humanista godine iz domena sporta, osnivač Fondacije “Idriz Jakupović”.

Zasluženo! Fondacija “Idriz Jakupović” godinam nas uči kako se poštuje BiH i građani dobre volje bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. 
“Kad jednog dana napustim ovaj svijet, ništa neću ponijeti. Jedino ostaju dobra djela”, poruka je dr Ajdina Jakupovića. 
Ovo je jedna od najznačajnijih nagrada koja stiže u Sanski Most. 
” Nagrada je poklon svim ljudima dobre volje širom Bosne i Hercegovine!”, riječi su zahvalnosti dr Ajdina Jakupovića, koji sa svojim saradnicima radi na novim projektima pomoći sportistima širom BiH.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: