instant fap

Posjeta šampionima: Zlatna i dvije bronzane medalje za judo Sanjane

Posjeta šampionima: Zlatna i dvije bronzane medalje za judo Sanjane

Judo klub »Sana«  na Balkanskom takmičenju u Bugarskoj

U subotu 03. 04. je u Mostaru održano državno prvenstvo u judo-u za starije dječake i juniore. Učestvovao je velik broj takmičara među njima i tri takmičara iz judo kluba »Sana« iz Sanskog Mosta. Učešće su zauzeli Binladen Krupić, Elma Hadžić i Mirela Menzil, koji su ostvarili rezultate vrijedne pažnje.

U kategoriji do 63. kilograma, među sedam takmičara, bronzanom medaljom se okitila 13-to godišnja, Elma Hadžić. Izjavljuje kako je ponosna što trenira ovaj sport, za koji je potrebna jaka volja.

Dok je Mirela Menzil, u svojoj kategoriji do 48. kilograma, izgubivši prvu borbu, kroz daljno takmičenje uspjela osvojiti treće mjesto. »Za slijedeće takmičenje ću se više pripremiti, a moglo je i sad bolje«, kazala je uspješna Mirela.

Zasluženo prvo mjesto osvojio je mladi sanjanin, Binladen Krupić i s tim postao državni prvak i apsolutni vladar u svojoj kategoriji. »Vrlo teško je bilo doći do medalje, konkurencija je bila jaka. Od balkanskog takmičenja očekujem dobar rezultat«, prokomentarisao je Binladen.

Uspjehom je obezbjedio odlazak na balkansko prvenstvo, koje će se održati u periodu od 11. 07 do 14. 07, u mjestu Plovdiv, država Bugarska. U svojoj kategoriji do 66. kilograma, među trinaest izuzetno teških protivnika, ostvario tri pobjede. Cijeli finalni meč je označen kao neizvjestan, u posljednjih petnaest sekundi Krupić je efektivnim potezima uspjeo savladati takmičara iz judo kluba »Bosna«.

Trener najuspješnijeg judo kluba »Sana«, Muhamed Kolaković, se zahvaljuje navijačima koji su im bili podrška u Mostaru. »Zadovoljan sam nastupom svojih takmičara, koji su nam svojim uspjehom vratili za naš uloženi trud«, kazao je Kolaković.

Pogledajte foto album današnjeg treninga i posjete ekipe inmedia.ba vrijedim takmičarima.

FOTOALBUM

KOMENTARI