instant fap

Posjeta Srednjoj poljoprivrednoj školi ” SANUS FUTURUM”

Posjeta Srednjoj poljoprivrednoj školi ” SANUS FUTURUM”

Direktor, Suad Alić, JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo, sa svojim saradnicima je posjetio Srednju poljoprivrednu školu „SANUS FUTURUM“ u Sanskom Mostu i njihovog direktora Seferović Sakiba.

DSC044082-300x225

Cilj posjete je unapređenje buduće saradnje između dvije škole. Škola u Sanskom Mostu je jedna od najopremljenijih škola za edukaciju učenika iz oblasti poljoprivrede i veterine. Imaju odlično opremljene kabinete, 300 dunuma zemlje, 30 grla stoke i dr. Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo također je dobro opremljena i izvodi nastavu po evropskim principima. Kao takve, slične, a ujedno i specifične škole, imaju sve preduslove za odličnu saradnju. Saradnja bi se ogledala u razmjeni učenika jedne i druge škole i drugim aktivnostima.

Put u Sanski Most direktor škole sa svojim saradnicima je iskoristio da posjeti i dogovori saradnju sa privrednim subjektima koji su interesantni i bitni za školu. U Donjem Vakufu su posjetili regionalni centar organske proizvodnje, u Kozarcu su posjetili farmu norveških krava, u Sanskom Mostu su posjetili pčelara Jakupović Sulejmenana koji proizvodi pčelinji otrov.

KOMENTARI