instant fap

Posjeta zadruzi „Agromerkatilija“

TERRA SANA je organizovala posjetu Specijaliziranoj poljoprivrednoj zadruzi „Agromerkatilija“ u Velikoj Kladuši za grupu poljoprivrednih proizvođača i predstavnika poljoprivrednih udruženja i zadruga iz Sanskog Mosta, koji su zainteresovani za organizaciju kooperantske proizvodnje u Sanskom Mostu.

SPZ „Agromerkantilija“ je svakako dobar primjer mogućeg načina organizovanja i rada u sektoru poljoprivrede u postojećim ekonomskim, ali i društveno-političkim okolnostima.

O počecima rada Zadruge i njenom razvoju govorio je g. Senad Ćatić, osnivač Zadruge, a o trenutne aktivnosti i rezultate gostima iz Sanskog Mosta predstavio je direktor Zadruge, g. Adis Džanić.

Sa predstavnicima Zadruge gosti su obišli nekoliko proizvodnih parcela sa nasadima krastavaca, jagode i maline, otkupna mjesta i centralno otkupno mjesto i hladnjaču.

Nadamo se da će ova posjeta motivirati poljoprivredne proizvođače iz Sanskog Mosta na organizovanu kooperantsku proizvodnju i da će udruženja i zadruge iz Sanskog Mosta uspostaviti poslovnu saradnju sa SPZ „Agromerkatilija“.

KOMENTARI