instant fap

Posljednje kolo prvog dijela šampionata za sanske rukometaše

Posljednje kolo prvog dijela šampionata za sanske rukometaše

Danas i u nedjelju igraju se utakmice devetog, ujedno i posljednjeg kola prvog dijela šampionata Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever.

Kad je riječ o novim prvenstvenim nastupima rukometnih klubova iz Sanskog Mosta, RK „Budućnost“ će danas u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu ugostiti ekipu „ Banovića“. Rukometaši najmlađeg sanskog sportkog kolektiva, kojima je ovo prva sezona u prvoligaškom društvu, za protivnika imaju iskusnu ekipu koji su favoriti. Ipak, Sanjani se potajno nadaju prvim bodovima, ali biće teško. Iz RK „Budućnsot“, upućen je poziv navijačima i simpatizerima kluba ali i građanima sanske općine, da dođu u što većem broju na utakmicu i da podrže igrače. Utakmica „Budućnost“ – „Banovići“ sutra u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu počinje u17 sati.
Rukometši „Sane 7“ u ovom kolu gostuju u Lukavcu gdje se sastaju sa tamošnjim istoimenim klubom. Utakmica se igra danas u 19 sati. Sanski rukometaši se nadaju da na ovom gostovanju borbenom igrom mogu ostvariti povoljan rezultat i kući se vratiti neporaženi.
U ostalim susretima ovog kola se sastaju: „Kakanj“ – „Bihać“, „Bosna TS“ – „Tuzla“ i „Sloboda solana – „Žepče“.
Na čelu tabele je „ Sloboda solana“ sa 24 boda, dok drugi „Kakanj „ i trećeplasirano „Žepče“, imaju po 18 bodova. Na četvrtom mjestu su „Banovići“ sa 13 bodovam a „Sana 7, je peta sa bilansom po četiri pobjede i poraza. Slije tri ekipe sa 9 osvojenih bodova, a to su šesta „Tuzla“, sedma „Bosna TS“ i osmi „Lukavac“. Na devetom mjestu sa 7 bodova je „Bihać“, a na začelju tabele je „Budućnost“ bez osvojenih bodova.

KOMENTARI