Poslušajte sjajnog Ammara Arnautovića VIDEO

HomeLokalne temeSanski Most

Poslušajte sjajnog Ammara Arnautovića VIDEO

Ammar Arnautović pobjednik festivala sevdalinke u Sisku

U ovom vaktu, kada nas je duboko zahvatila gangrena muzičkog šunda, u najmanju ruku čudesno je kada vam je duhovni čuvar Bosne i sevdalinke mlada osoba.  No, ovaj potomak starih begovskih plemića, žudi za sevdalinkom. Tek kada nju interpretira njegova žudnja za njom snaži.

Pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, održan je amaterski festival sevdalinki, a cilj mu je povezati ljubitelje pjesme sevdalinke te ojačati suradnju hrvatskih i bošnjačkih kulturnih radnika kazao je Alija Avdić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i Sisačko – moslavačke županije.

Svojim nastupom na ovom festivalu su se predstavili i intrpretatori muzike iz Sanskog Mosta.

Svu svoju pjevačku raskoš Ammar je pokazao u Sisku na Festivalu sevdalinke, gdje je u jakoj konkurenciji, zauzeo, prvo mjesto.

Ugodan glas što se sisačkom dvoranom razlio, interpretacija, odabir pjesme, njegova ljupkost – ličilo je na mio povjetarac što uši napaja. I s pravom su oni koji tvrde da su u prave ruke sevdalinku u amanet ostavili. A kako je Ammar pjevao najbolji sud dala je oduševljena publika tijekom pjevanja i nakon završetka.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0