instant fap

Poslušajte što nudi novi Frenkijev album koji možete naći na YouTubeu

„Troyanac“ sadrži 14 pjesama i četvrti je Frenkijev studijski album po redu. Na njemu se nalazi hrpa gostiju – od uobičajenih Ede Maajke i Marchela, preko Kontre, Vukašina, Dj Mrkija i Bube Corellija, pa sve do Filipa Dizdara kojeg je u ovu priču ubacio Frenijev hrvatski izdavač, Menart.

„Neću vam srat’ da ne skidate ilegalno sa neta, jer to i ja činim, ali ako volite ovu muziku i podržavate domaće izvođače kupite, ne samo moj, nego svaki domaći rep album“, poručio je Frenkie nakon što je cijeli svoj tek objavljeni album uploadao na YouTube. Već ste, vjerujem susreli s prva dva singla s albuma nazvanog „Troyanac“ – „Gori“ i „Situacija“ sa Sašom iz TBF-a.

Neki bi njegov potez nazvali samoubilačkim, međutim Frenkie ne misli tako. Zapravo, siguran je u ispravnost svoje odluke da cijeli svoj album, koji je svjetlost dana ugledao u ponedjeljak, objavi na YouTubeu, na službenom kanalu tuzlanskog Fm Jam Recordsa. „Troyanac“ sadrži 14 pjesama i četvrti je Frenkijev studijski album po redu. Na njemu se nalazi hrpa gostiju – od uobičajenih Ede Maajke i Marchela, preko Kontre, Vukašina, Dj Mrkija i Bube Corellija, pa sve do Filipa Dizdara kojeg je u ovu priču ubacio Frenijev hrvatski izdavač, Menart.

Prve reakcije onih koji su preslušali album uglavnom se svode na tvrdnje da se radi o Frenkijevom najboljem albumu do sada. Iako Frenkie smatra da je osnovna razlika između Troyanca i njegovih prijašnjih uradaka to što novi album obiluje humorom, čini se da to njegovoj publici nije nimalo važno. Naime, publika kao najbolje dvije pjesme s ovog albuma ističe „Pismo Milanu“ i „Teočak“, a niti jedna od njih nije humoristična, već se bave iznimno ozbiljnom tematikom u pozadini koje je, naravno, rat – tragedija koja i 15 godina nakon rata itekako utiče na građane Bosne i Hercegovine i guši samu državu.

U znatno većoj mjeri nego ranije na „Troyancu“ se mogu čuti primjese reggaea i funka, a produkciju potpisuju Koolade, Niss, Toza, Xcirey, Mayer, Tripio i Kibo, dok se kao izvršni producent ponovno okušao Edo Maajka. Naslov albuma, inače, posvećen je svima onima koji se iznutra bore da se promjene stvari u ovom anomaličnom društvu.

KOMENTARI