instant fap

Posredstvom Islamske zajednice osigurana kuvajtska donacija 16 hemodijaliznih aparata

Posredstvom Islamske zajednice osigurana kuvajtska donacija 16 hemodijaliznih aparata

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića danas je posjetio generalni direktor Fondacije En-Nedžat iz Kuvajta Muhammed Ismail el-Ensari, koji boravi u višednevnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice.

Sastanku je prisustvovao i direktor Vakufske direkcije Senaid-ef. Zajimović, putem koje je Islamska zajednica s tom fondacijom realizirala više od 30 različitih projekata širom Bosne i Hercegovine vrijedne desetine miliona KM.

Direktor El-Ensari zahvalio je tom prilikom reisu-l-ulemi za podršku koju pruža njihovoj fondaciji u njenom nastojanju da ovdašnjim ljudima olakša život koliko može.

“Razlog njegove posjete Vakufskoj direkciji je da se informiše o dinamici realizacije projekata koje provodimo u saradnji s tom fondacijom. Prije svega, riječ je o dva značajna projekta za Islamsku zajednicu, a to su završetak izgradnje centara u Zenici i Doboj Jugu. Fondacija En-Nedžat je, za završetak izgradnje islamskog centra u okviru kompleksa Sultan Ahmet u Zenici, osigurala 4,5 miliona KM, a za završetak izgradnje centra za islamsko obrazovanje u Doboj Jugu skoro milion KM, izjavio je direktor Zajimović za Muslimansku informativnu novinsku agenciju (MINA).

Prema njegovim riječima, razlog posjete je i nastavak realizacije projekta podjele hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

“U prvoj fazi tog projekta, koja je počela u novembru 2019. godine, podijeljeno je deset hemodijaliznih aparata. Ovog puta, na inicijativu Islamske zajednice, naš dugogodišnji partner je osigurao sredstava za nabavku dodatnih 16 hemodijaliznih aparata”, kazao je dr. Zajimović.

Obrazložio je da je za taj projekt dosad osigurano oko 400.000 KM i najavio da će realizacija biti nastavljena.

“Namjeravamo, uz podršku naših partnera, osigurati hemodijalizne aparate u svim dijaliznim centrima kojima je potrebno”, poručio je direktor Zajimović.

KOMENTARI