Postani futsal Šampion!

HomeLokalne temeSanski Most

Postani futsal Šampion!

Malonogometni turnir na velika se vrata vratio u Gradsku dvoranu

Kao i predhodnih, i ove godine vlada veliki interes ekipa za učešće na sanskom novogodišnjem manologometnom turniru koji se ovaj put odigrava pod nazivom „Preminger“.

Organizator ovog velikog sportskog događaja je Gradska dvorana Sanski Most koja najavljuje nogometni spektakl uz brojna iznenađenja i bogate nagrade za publiku. Za prijave ekipa za učešće na tradicionalnom sanskom novogodišnjem malonogometom turniru, koji od ove godine nosi naziv „Preminger“, ostalo je još samo šest dan.

Izvlačenje parova će se održati u četvrtak, 12. decembra u 18 sati. Kako nas je danas informisao direktor Gradske dvorane Sanski Most, Said Midžan, do sada je prijavljeno osam ekipa.

On naglašava da se ponovo nada velikom odzivom ekipa koje će privući visok nagradni fond od čak 8.000 maraka, a kotizacija po ekipi i ove godine iznosi 150 KM. Nagrada za prvo mjesto iznosi pet hiljada maraka, za drugo mjesto dvije hiljade, dok će trećeplasirana ekipa dobiti hiljadu maraka. Pored prvoplasiranih ekipa nagradiće se i najbolji pojedinci turnira, odnosno najbolji igrač, strijelac i golman.

Kao i predhodnih godina očekuje se učešće velikog broja ekipa iz sanske i susjednih općina Prijedora i Ključa, te ekipa iz Unsko – sanskog kantona i nekoliko bh. gradova, a svoj dolazak je najavila i jedna ekipa iz Slovenije čime ovaj veliki sportski događaj može nositi i prefiks međunarodni. 

Midžan kaže da je cilj organizovanja turnira da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje, a da oni stariji kao nekada svojim potezima izmame uzdahe i aplauze publike.

Također, veliki je broj onih koji nogomet igraju rekreativno, a ovo je šansa da i oni osjete prava takmičarska iskušenja. Na ovogodišnjem sanskom malonogometnom turniru ponovo se očekuje da mnoge ekipe nastupe sa kvalitetnim i iskusnim igračima.S toga će i ovaj put gledaoci moći uživati u velikom broju uzbudljivih i neizvjesnih utakmica, punih iznenađenja.

Prve utakmice odigrat će se u petak 13. decembra od 18 sati, a organizator novogodišnjeg turnira najavljuje nogometni spektakl uz brojna iznenađenja i bogate nagrade za publiku. Genaralni pokrovitelj turnira su Općina Sanski Most i Bihaćka pivovara.

Sve dodatne informacije vezane za predstojeći turnir mogu se dobiti putem telefona na brojeve 061 581 850. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0