instant fap

Poštovani gosp. Lagumdžija, nemate pravo da uništavate BiH!

U svome pismu ova grupa, koju čine ugledni građani SAD-a i Kanade porijeklom iz BiH, kritiziraju sporazum SDP-SNSD i pozivanju Zlatka Lagumdžiju da zaustavi dalje urušavanje BiH i da ostavku na sve političke funkcije u zemlji. Pismo objavljemo kao orginalni dokument

Grupa intelektualaca Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) uputila je otvoreno pismo ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i čelniku Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatku Lagumdžiji u kojem ga pozivaju da podnese ostavku zbog spornog sporazuma sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Bh. intelektualci u Americi najoštrije osuđuju navedeni sporazum SNSD-SDP. Pismo su potpisali ugledni intelektualci i univerzitetski profesori koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Među njima su književnik Aleksandar Hemon, te Esad Boškailo, Mirsad Hadžikadić, Kenan Arnautović, Rešad Pašić, Amila Buturović, Đenita Muzurović-Pašić, Emir Festić, Almer Imamović, Migdat Hodžić, Emir Hodžić i Azra Terzić.

 

pismo Lagumdžiji iz SAD_1
pismo Lagumdžiji iz SAD_2
pismo Lagumdžiji iz SAD_3

KOMENTARI