instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

“Poštuj moju različitost”

“Poštuj moju različitost”

Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor, uz podršku Ambasade SAD u BiH realizuje projekat „Poštuj moju različitost“, s ciljem jačanja mirovnog aktivizma učenika Srednjih škola Novog Grada, Bosanske Krupe, Kostajnice i Kozarske Dubice, kroz aktivnosti koje će omogućiti dalji nastavak i razvoj saradnje na osnovu prioriteta ove regije.

Uz podršku predstavnika/ca lokalnih samouprava i obrazovnih institucija/Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, direktora i profesora, učenici će u okviru projekta raditi na jačanju vještina mirovnog aktivizma, kroz aktivnosti koje će promovisati vrijednosti kao što su međusobno razumijevanje, poštovanje različitosti, tolerancija i solidarnost.

Kao dio pomenutog projekta, NDC Prijedor je 6. oktobra 2017. godine u Kulturno-obrazovnom centru u Novom Gradu organizovao radionicu planiranja na kojoj je učestvovala multietnička grupa prosvjetnih radnika srednjih škola i predstavnika lokalnih samouprava pomenutih Opština.

Cilj rada radionice bio je da pruži više informacija o projektnim aktivnostima, uključujući iskustva saradnika/profesora iz srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta iz već realizovanog projekta u školskoj 2015/2016. godini, otvori mogućnost razvoja saradnje, odnosno, da uključi sugestije učesnika u plan i realizaciju projektnih aktivnosti u okviru projekta „Poštuj moju različitost“, koji se realizuje u periodu od septembra 2017. do maja 2018. godine

KOMENTARI