instant fap

POTVRĐENO PISANJE SB: Avaz upozorio Kelmendija na jutrošnju akciju hapšenja

“Istraživački” tim Avaza najavio jutrošnju akciju hapšenja tridesetak osoba na širem području Sarajeva.

Krajem avgusta ove godine Slobodna Bosna je objavila kako je “istraživački” tim Avaza najavio  jutrošnju akciju hapšenja tridesetak osoba na širem području Sarajeva koju su po nalogu Tužilaštva BiH izveli pripadnici SIPA-e.

Avaz je u tekstu objavljenom na cijeloj stranici ovoga dnevnika providno upozorio Nasera Kelmendija da se elegantno skloni iz Sarajeva jer se priprema akcija njegovog hapšenja.

U tekstu “Prljavi plan SDA sa ‘Adilovim sefom’ i Keljmendijem”, istraživači lista koji je očito zaradio povjerenje Fahrudina Radončića i članova njegove stranke, objavili su 28. avgusta kako su se u vrhu SDA odlučili na pakleni plan po kojem se želi uplašiti Radončića, borca protiv sistemske korupcije. “To se želi postići kako tvrde izvori iz samog vrha SDA, hapšenjem Nasera Kelmendija kao navodnog ubice Ćele Delalića (Delalić je, inače, u intervjuu za SB, objavljenom posthumno, najveću opasnost za svoj život vidio u Bakiru Izetbegoviću koji nikada nije bio saslušan po tom osnovu).

Već mjesecima u ratnoprofiterskim biltenima Keljmendi se pokušava tretirati kao Radončićev tobožnji prijatelj i poslovni partner, a glavni instruirani svjedok trebala bi biti iskompromitirana Šejla Jugo-Turković, koja je već platila 10 hiljada maraka zbog takve klevete iznesene u više intervjua” Istraživači Avaza ustvrdili su kako se, prema planu koji su osmislili Bakir Alispahić i glavni boss Bakir Izetbegović, “uz pomoć jednog tužioca kojii je vezan uz vrh SDA, predviđa da se Keljmendi drži u zatvoru 30 dana.

Nakon toga bi bio pušten u nedostatku dokaza, a najvišu političku cijenu, prema imbecilnom planu iranskog vrha SDA, trebao bi platiti, ni kriv ni dužan SBB BiH.”

Slobodna Bosna

KOMENTARI