instant fap

Požari u BiH: Hercegovina u plamenu, gori i u Bosni

Hercegovina i dalje gori i to bukvalno. Trenutno je aktivno nekoliko desetina požara. Najteža situacija je u Trebinju, Tomislavgradu i Konjicu. Zahvaljujući kanaderima iz Hrvatske koji su do sada preko 50 puta gasili požare na teritoriji naše zemlje, spašeno je mnogo života i ušteđeno mnogo novca.

 [24 sata info] 

U isto vrijeme, BiH požare gasi helikopterima Oružanih snaga čiji kapacitet nije dovoljan niti za jedan manji požar. Životi mnogih građana naše zemlje ovise o pomoći Hrvatske, odnosno o kanaderima i Airtractorima te zemlje koji bi i danas ponovo trebali  preletjeti međudržavnu granicu kako bi gasili požare u Konjicu, Trebinju ili Tomislavgradu. Trenutačno, najalarmantnija situacija je u Konjicu u kojem su ugroženi mještani nekoliko sela. U pomoć je pristigao i EUFOR-ov helikopter koji gasi požare iznad Glavatičeva, prenosi “TV1”.

Gori i u Bosni. Požar koji je sinoć izbio na području Kozarice nedaleko od Srebrenice i dalje je aktivan i prijeti da ugrozi repetitor Kvarc gdje je smještena oprema svih medijskih kuća koje emituju program na području općine Srebrenica. Sreća u nesreći, bar za sada stanovništvo i objekti nisu ugroženi.

KOMENTARI