instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Pozitivna sportska priča iz Sanskog Mosta

Pozitivna sportska priča iz Sanskog Mosta

Ferid Kuželj i Besim Burnić stvaraju najljepšu sportsku priču u Sanskom Mostu. Juniore NK Rudar Kamengrad jedna pobjeda dijeli od ulaska u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. S obzirom da je riječ o kantonu koji nema nijednog učesnika u ovom rangu takmičenja i s obzirom da ekipa Rudara do ove sezone nije imala juniorsku selekciju, ovaj uspjeh je već sada nevjerovatan.

Kada je Ferid Kuželj postao trener Rudara, ova ekipa se takmičila u Kantonalnoj ligi Unsko-sanskog kantona. Kuželj je odmah s velikim ambicijama najavio ulazak u Drugu ligu Federacije. Od tada, Rudar je konstantno među najboljim ekipama lige. Uz Kuželja, cijelo vrijeme uz Rudar je i Besim Burnić, koji ima veliku ulogu i kao kapiten kluba ali i kao trener u omladinskim selekcijama i bilježi odlične rezultate. Besimu želimo mnogo sreće i nakon igračke karijere i nadamo se da će ostvariti uspješnu trenersku karijeru.

Za ovu lijepu sportsku priču zaslužan je i cijeli kolektiv kluba, od navijača kluba, nogometaša, do uprave kluba ne umanjujući ničije zasluge.

Ulazak juniora Rudara u Premijer ligu predstavljao bi historijski uspjeh za našu općinu i naš kanton, stoga želimo mnogo sreće ovoj ekipi u finalu doigravanja koje se igra u Olovu u subotu s početkom u 17:30h.

Sanski Most Sport

KOMENTARI