instant fap

Pozitivne aktivnosti na dovođenju investitora u Sanski Most

Pozitivne aktivnosti na dovođenju investitora u Sanski Most

Prije nekoliko dana u Sanskom Mostu je boravila grupa poslovnih ljudi iz Katara i Kuvajta. Domaćin ovoj grupi investitora koja se posebno se zanimala za mogućnost ulaganja u prehrambenu industriju, odnosno industriju proizvodnje hrane u općini Sanski Most, bila je poljoprivredna zadruga APIMED.

Upravo sjajni rezultati koje bilježi poljoprivredna zadruga APIMED u Sanskom Mostu na čelu sa direktorom Nijazom Kadirićem, bili su sjajna preporuka i uvertira za prezentaciju novog projekta ove zadruge.

Radi se o projektu ulaganja u proizvodnju hrane koji obuhvata iskorištavanje potencijala poljoprivrednog zemljišta kroz proizvodnju sirovine kao i izgradnju objekata za preradu.
Projekat obuhvata velike plantaže voća, povrća, plasteničku proizvodnju kao i fabriku za preradu voća i povrća, sokova, đemova, hladnjače za duboko zamrzavanje, te savremene farme krava i ovaca.

Ukupna planirana vrijednost projekta iznosi 15 mil. EUR.

Prema riječima g-dina Kadirića, investitori su veoma zadovoljni sa potencijalom općine Sanski Most i samom biznis idejom koja bi preporodila sansku poljoprivredu. „Ovo je prva njihova posjeta, a druga će uslijediti sa predstavnicima njihovih institucija zaduženih za razvoj i proizvodnju hrane. Nadam se da ćemo naše goste zainteresirati da ulažu u Sanski Most. Ono što mi moramo da ponudimo su održivi projekti koji donose profit. Stoga, mi ćemo nastaviti da radimo na projektima koje ćemo i dalje nuditi potencijalnim investitorima, kako stranim tako i domaćim“ – kazao je g-din Kadirić.

KOMENTARI