instant fap
NaslovnicaAUTO

Poznati bh. industrijski dizajner na sjajan način najavio novu Škodu Vision E

Poznati bh. industrijski dizajner na sjajan način najavio novu Škodu Vision E

Ime Omera Halilhodžića dobro je poznato u krugovima automobilskih dizajnera, no bosanskohercegovačkoj javnosti je malo poznato da je zapravo riječ o našem čovjeku, rođenom Mostarcu.

Trenutno je dio Volkswagenovog dizajnerskog tima, a nedavno je jednom fotografijom najavio najnoviji model Škodine Vision E usporedivši je sa najstarijim modelom ove marke automobila iz daleke 1936. godine.

Završio je Likovnu akademiju u Sarajevu, smjer industrijski dizajn  1989. godine, da bi nakon toga ostvario zaista sjajnu međunarodnu karijeru. 

“Akademiju likovnih umjetnosti, smjer industrijski dizajn, okončao sam u Sarajevu 1989. godine. Kako su me uvijek privlačili automobili, prvi posao sam pronašao u fabrici minibusa u rodnom Mostaru. Potom sam dobio američku stipendiju, a posredstvom tadašnjeg direktora sarajevskog TAS-a, Bernda Leistnera, početkom 90-ih našao se u Volkswagenovom timu dizajnera. Tokom četiri godine ‘službe’ u VW-u, učestvovao sam u kreiranju Golfa ‘četvorke’ i Passata B5“, rekao je Halilhodžić u intervjuu za portal Radiosarajevo 2017. godine.

KOMENTARI