Požurite: Prijave za drugi Hranisava trail do 26. juna

HomeVijestiBiH

Požurite: Prijave za drugi Hranisava trail do 26. juna

Trčanje: Kako se pokrenuti, gdje naći inspiraciju

Biliži se datum druge Hranisava Ultra Trail utrke koja će brojnim ljubiteljima trail trčanja otkriti čari jednog od najljepših dijelova Bjelašnice.

Hranisava je naziv grebena sa zapadne strane Bjelašnice i vrha visine 1964 metara. Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja, organizatori za drugo izdanje najavljuju još atraktivniju i uzbudljiviju utrku.  

Start i cilj utrke su ispred hotela Tarčin forest resort and spa koji se nalazi u zelenoj oazi u podnožju Hranisave.

Utrka će se održati na tri dionice, prilagođene različitim kategorijama rekreativaca i trkača – od lagane Super Saiyan Yellow duge 13 kilometara uz koju će se savladati 420 metara uspona, preko Super Saiyan Red staze duge 21 km sa 1100m elevacije, pa do veoma zahtjevne Super Saiyan Blue staze duge 42km sa ukupno 2200 metara uspona. Super Saiyan Red i Blue su bodovane na ITRA organizaciji.

Zbog specifičnih uvjeta u kojima se održava, organizatori prate sve mjere Kriznog štaba. Na dan trke obezbjedit će se dezinfekciona sredstva, mjerenje temperature i podjela maski.

Organizatori apeliraju na učesnike da prilikom trčanja poštuju socijalnu distancu, što neće biti problem s obzirom da se radi o velikoj površini na kojoj se odvija utrka.

Prijave za ovu utrku otvorene su do 26. juna, a mogu se izvršiti na ovom linku: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1288

Drugi Hranisava Trail - undefined
Oficijelni vizual: Drugi Hranisava Trail

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: