instant fap

Pravilo broja 10 je sve što vam treba za brzo mršavljenje

Pravilo broja 10 je sve što vam treba za brzo mršavljenje

Stručni časopis “Cell Metabolism” posvećen metaboličkim promjenama došao je do zanimljivih zaključaka po pitanju mršavljenja.

Naime, studije koje su sprovedene na velikom uzorku muškaraca i žena životne dobi od 20 do 50 godina, pokazale su kako je za održavanje tjelesne težine, ali i skidanje kilograma nakupljenih tokom jeseni i zime potrebno u svakodnevnu rutinu uvrstiti samo jedan čaroban broj.

Riječ je o broju 10 koji bi trebalo usko vezati uz naše dnevne prehrambene navike i postati dio svakodnevne rutine.

Pravilo broja 10 vrlo je jednostavno, a objašnjava koliki treba da bude razmak između prvog i zadnjeg obroka u danu. Ova navika je vezana uz metabolizam i probavni sistem, koji tokom dana radi punom parom, a noću bi trebalo odmarati.

Stali ste na vagu i ona je pokazala neočekivanih nekoliko kilograma više? Vreme je za male, ali velike promjene. Želite li da zaustavite debljanje i da se vratite na staru kilažu, zapamtite broj 10, uvrstite ga u dnevnu rutinu i smršajte do kraja mjeseca

Ako doručkujete, na primjer, u osam sati, vaš posljednji obrok u danu trebalo bi da bude 10 sati kasnije, odnosno trebalo bi prestati sa jelom između šest i sedam sati.

Tokom istraživanja, praćene su svakodnevne prehrambene navike ispitanika, a prema rezultatima, više od dvije trećine njih jede tokom 15 sati, odnosno dokle god su budni.

Rezultati su bili i više nego zadovoljavajući jer su nakon 21 dana:

– prosječno smršali tri kilograma

– imali su više energije

– nivo šećera u krvi bio je besprijekoran, pa su se pohvalili boljim snom

Pravilo broj 10 u ishrani isprobajte već sutra. Ujutru obavezno doručkujte, pa zatim 10 sati poslije, dan završite s ukusnom i zdravom večerom. Nakon toga nemojte baš ništa jesti, a ako osjetite glad i slabost, popijte punu čašu vode ili nezaslađeni čaj od kamilice ili mente.

KOMENTARI