instant fap

Pravio rakiju od poskoka pa mu inspekcija oduzele sve boce


Miroslav Zakarija (62) iz Vinjana Donjih tvrdi kako je vrstan poznavatelj poskoka, a te zmije je stavljao u plastičnu bocu i u nju ulijevao lozovaču. Tu rakiju je nazvao ‘poskokuša’, a kako je poskok zaštićena vrsta, oglasili su se neki ljubitelji prirode.

Ivor Zakošek je za Slobodnu Dalmaciju rekao kako je on pokrenuo inicijativu te je Državnom zavodu za zaštitu prirode uputio da ispita taj slučaj.

– Nekim ljudima zmija je odbojna i opasna životinja. No, isto tako treba znati da je poskok zaštićena životinjska vrsta i kao takav on je naše prirodno dobro te ga se ne smije ubijati – rekao je Zakošek. Inspektorica zaštite prirode iz Splita je napravila uvid te je Zakariji oduzela maloga poskoka dužine 15 cm i vratila ga u prirodu. Oduzeli su mu i četiri mrtve zmije, koje su proslijedili tvrtki koja zbrinjava takve vrste životinjskog otpada.

– Dobro, zmija otrovnica zbog koje je na mnoga groblja otišlo dosta Imoćana u Imotskoj krajini od pamtivika, zaštićena, može te gristi, pustiti ti otrov, mo’š od njega umrit na licu mista i ne smiš joj ništa. A je li čovik zaštićen, ko štiti njega? – rekao je Zakarija. Preuzeto sa:http://www.24sata.hr

KOMENTARI