Pravo je vrijeme  za turizam u Sanskom Mostu

HomeNaše priče

Pravo je vrijeme za turizam u Sanskom Mostu

Jakupović sa Rudarom iz Prijedora izborio plasman u Premijer ligu BiH

Jesmo li svjesni ljepote koja nas okružuje?

Usred pojave pandemije izazvane koronavirusom koja je narušila sve grane ekonomije, a posebno turizam, želimo pokrenuti projekt kojim ćemo popularizirati lokalna kupališta, animirati bh. stanovništvo za domaći turizam, te doprinijeti razvoju turističke ponude poslije korone.

Cilj projekta je mapirati neotkrivene turističke potencijale Sanskog Mosta, te ih popularizirati i stvoriti novu turističku ponudu.

Projektom će se popularizirati ovaj vid turističke ponude koja će biti predstavljena na internetu i društvenim mrežama, te omogućiti javnosti da pregleda plaže na prelijepim rijekama i jezerima u našoj domovini. Pozivamo sve entuzijaste u BiH da nam se pridruže.

Drugi cilj projekta je animirati bh. stanovništvo za obilazak domaćih destinacija i okretanje ka domaćem turizmu. Osim bh turista, ova ponuda će sigurno biti interesantna i brojnim stranim turistima u budućnosti, kada se situacija u svijetu stabilizira.

Riječne i jezerske plaže i kupališta sve su privlačnija turistima širom svijeta. Čak i u brojnim turističkim destinacijama koje imaju more, neke od najzanimljivih plaža su daleko od morske obale. U mjestima uz rijeke i jezera, turisti dolaze po relaksaciju, smiraj ili aktivni odmor u prirodi uz rafting, kajaking, ribolov, kampiranje i biciklizam. 

Očekuje se da će projekat animirati lokalne zajednice da dodatno ulažu napore u brendiranje svojih područja.

Samim tim, stvorit će se prilike za duže zadržavanje turista u zemlji, ali i nova radna mjesta turističkih radnika te pratećih djelatnosti poput ugostiteljstva, smještaja, trgovine itd. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0