instant fap

Predavanje za pčelare

Udruženje pčelara Sana med iz Sanskog Mosta, za pčelare ali i sve druge zainteresovane građane organizuje predavanje iz pčelarstva, na kojem će se govoriti o više tema vezanih za ovu oblast.

Predavanje će se održati sutra u staroj gradskoj vijećnici sa početkom u 19 sati, a teme su Pčelarenje za početnike, Pčelarenje za profesionalce, Bolest pčela i njihovo suzbijanje, kao i Korisnost meda u prehrani. Predavač je prof. dr. Slavomir Popović iz Beograda, inače autor više knjiga iz oblasti pčelarske literature. Ovaj događaj se održava pod pokroviteljstvom načelnika općine Sanski Most dr. Mustafe Avdagića, a generalni sponzor je Hidro-termo centar.

predavanjeOrganizatori zbog značaja i zanimljivosti tema očekuju veliki odziv pčalara, ali i građana koje zanima pčelarstvo. Decembar mjesec kada vegetacija miruje, radovi u pčelinjacima svedeni su na minimum, tako da je ovaj vremenski period potrebno iskoristiti za stručno usavršavanje kroz ovakva ili slična predavanja, kako bi pčelari spremno dočekali proljeće i radove u pčelinjacima koji se tada obavljaju. Ovome dodajmo da iz općinske službe za poljoprivredu, skupa sa poljoprivrednim udruženjima sa područja sanske općine, u predstojećim zimskim mjesecima najavljuju organizovanje još nekoliko stručnih predavanja za poljoprivrednike sa područja općine Sanski Most .

KOMENTARI