instant fap

Prednost konzumiranja vode ujutro: Osjećate se dobro

Svi znamo koliko je voda zdrava za naš organizam i koliko nam stručnjaci savjetuju da je pijemo najmanje dva litra dnevno, ali se mnogo manje spominje zašto treba da je pijemo baš ujutro.

Danas vam predstavljamo  prednosti pijenja vode u jutarnjim satima prema savjetima stručnjaka.

Pijenje vode na prazan stomak čisti vaše debelo crijevo, time čineći lakše apsorbovanje hranljivih materija u organizam. Povećava proizvodnju nove krvi i mišićnih ćelija. Pomaže u mršavljenju. Pijenje najmanje četiri decilitra prohladne vode ujutro, vaš metabolizam može ubrzati i do 24 posto.

Od vode koža postaje blistava. Voda pomaže da se krv očisti od toksina, što vašu kožu čini blistavom i čistom. Voda balansira vaš limfni sistem. Ove žlijezde vam pomažu u vršenju svakodnevnih funkcija, balansiraju vaše tjelesne tečnosti i bore se sa raznim infekcijama.

U Japanu je navika piti vodu odmah nakon buđenja. I znanstveni testovi su također uvidjeli prednosti te tehnike. Liječenje vodom daje rezultate za “stare” i ozbiljne bolesti kao i za “nova” oboljenja, priznato je kao 100-postotno efikasno za liječenje mnogih bolesti: glavobolja, bolova u tijelu, bolesti srčanog sistema, artritisa, epilepsije, masnoća u krvi, bronhitisa, astme, TB-a, meningitisa, bolesti bubrega i mokraćnih organa, gastritisa, dijareje, hemoroida, dijabetesa, zatvora, svih bolesti očiju, bolesti maternice, raka i menstrualnih poremećaja, bolesti uha, grla i nosa.

Nova proučavanja su pokazala da je moguća korelacija između male količine unošenja tekućine i karcinoma mjehura, debelog crijeva, dojki, prostate i bubrega.

KOMENTARI