instant fap

Predpioniri Podgrmeča odlični na prvenstvu FBiH

Predpioniri Podgrmeča odlični na prvenstvu FBiH

Predpioniri Podgrmeča, kao najbolji tim iz Unsko- sanskog kantona, učestvovali su na završnici federalnog prvenstva u nogometu, koje je u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH proteklog vikenda održano u Sarajevu. Mlade nade Podgrmeča učešće na turniru okončali su na veoma dobrom četvrtom mjestu.

Šampionska generacija predpionira Podgrmeča pod dirigentskom palicom trenera Velida Kuželja, učestvovala je na završnici federalnog prvenstva NSFBiH u Sarajevu, gdje je zauzela četvrto mjesto.

Na prvenstvu je učestvovalo 10 ekipa, prvaka kantona, koje su se takmičile za najbolju ekipu u Federaciji Bosne i Hercegovine. Predpioniri Podgrmeča su imali jake protivnike u grupnoj fazi, koju su u konkurenciji ekipa Široki Brijeg, tuzlanske Slobode, kakanjskog Rudara i Škole fudbala Pro Goražde, okončali osvojivši odlično drugo mjesto.

Nakon utakmica po grupama, kao prvoplasirani klubovi plasman u finale su ostvarili Željezničar i Široki Brijeg, dok su se za treće mjesto borili Zrinjski i Podgrmeč, u kojoj su bolji bili igrači iz Mostara, te su rezultatom 2:0 porazili svoje vršnjake iz Sanskog Mosta.

Inače, osvajač prvenstva za predpionire ove sezone je NK Željezničar iz Sarajeva

KOMENTARI