instant fap

Predsjednik NSUSK-a posjetio Sanski Most

načelnik-sastanak

U četvrtak, 06. decembra 2012. godine delegacija Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona je u sastavu Amir Hadžić, predsjednik, Halim Stupac, dopredsjednik, Edham Eminić, član i Pašaga Gogić, generalni sekretar shodno odluci Izvršnog odbora Nogometnog saveza USK-a o obilasku općina Unsko-sanskoga kantona posjetila Bužim i tom prilikom razgovarala sa općinskim načelnikom Aganom Bunićem, predstavnikom općine Bužim u Sportskom savezu Kantona Jasminom Veladžićem i Esadom Kudelićem, predsjednikom Nogometnog kluba „Vitez“.

U veoma srdačnom i konstruktivnom razgovoru predstavnici Saveza upoznali su načelnika Bunića sa stanjem u nogometnom sportu na području našega Kantona. Izražavajući zadovoljstvo ovim sastankom i potezom Nogometnog saveza da posjete općinama Kantona krenu upravo iz Bužima načelnik Bunić je istaknuo da će i u narednom periodu ova općina biti primjer drugima kada je u pitanju saradnja sa savezom. Jedan od prioriteta u bužimskom nogometu uz potrebnu infrastrukturu biće i pokretanje kadetsko-juniorskog pogona koji bi se takmičio u kvalitetnoj ligi BiH, grupa Zapad. Također, prihvaćene su i obaveze koje prema Savezu ima drugi bužimski klub, Nogometni klub „Mangan“, koji se više ne takmiči.

Nakon Bužima, predsjednik Izvršnog odbora Nogometnog saveza USK-a Amir Hadžić je sa saradnicima posjetio i općinu Sanski Most i načelnika Mustafu Avdagića. Čestitajući Avdagiću na izbornoj pobjedi i Nogometnom klubu „Podgrmeču“ na osvojenom osmom mjestu u Prvoj ligi Federacije BiH, što je najbolji plasman od svih krajiških klubova, članovi Izvršnog odbora su upoznali načelnika sa aktualnim dešavanjima u kantonalnom nogometu, a posebno o finansijskom stanju Saveza, jer niti sanski klubovi nisu izuzetak kad su u pitanju neizmirene  obaveze prema Savezu. Načelnik Avdagić je naglasio da će Općina stajati uz svoje klubove i u 2013. godini, a kao najvažniji projekat naveo je završetak tribina na stadionu Nogometnog kluba „Podgrmeč“, koje moraju biti završene do 01. marta naredne godine.

– Izvanredni rezultati omladinskih selekcija Nogometnog kluba „Podgrmeč“ nas jednostavno tjeraju na to, rekao je načelnik Avdagić. Budući da se FC „Diamant“ više ne takmiči, načelnik će sugerisati upravi kluba da pronađe najadekvatniji način kako bi se riješile finansijske obaveze prema kantonalnom savezu, pa makar to bilo i gašenje najmlađeg nogometnog kluba grada sa devet rijeka. Sastanku su još prisustvovali članovi Izvršnog odbora Velid Kuželj, Emir Begić i Mirsad Silić, članovi uprave Nogometnog kluba „Podgrmeč“ Zinaida Hromalić i Muharem Šupuk, te Mirsad Sadić, savjetnik načelnika.

KOMENTARI