instant fap

Predstava za mališane s posebnim potrebama

Predstava za mališane s posebnim potrebama

Amatersko pozorište „Teatar Art“ izvelo je sinoć u prostoru stare vijećnice predstavu „Stilske vježbe“ za mališane s posebnim potrebama koji su uključeni u program „Nada“.

Prema riječima profesorice Ajše Hadžiahmetović, na ovaj način su glumci amaterskog pozorišta željeli obradovati mališane, kojima se predstava veoma dopala. Dan ranije, „Teatar Art“ nastupio je s izvedbom ove predstave u okviru kulturne manifestacije „Ulicama Bišća“ i to je bio sedmi put kako su gostovali u tom gradu. Podsjetimo, adaptaciju predstave uradila je profesorica Ajša Hadžiahmetović, koja već dugi niz godina s uspjehom vodi sansko amatersko pozorište. Keno je svojevremeno, u djelu “Stilske vježbe”, scenu iz jednog pariskog autobusa ispričao na četrdesetak različitih načina.

Okosnica prve priče bilo je dugme koje je pobjeglo sa kaputa jednog od putnika, u drugoj sàm izgled putnika, u trećoj pak, odnosi među njima. Sanska predstava prilagođena je lokalnom ambijentu, a putnici se voze „Sanatransovim“ autobusom putujući kroz sanska sela. Naizgled vrlo jednostavnu priču interpretirali su sanski glumci amateri na zaista sjajan način uz moralne i etičke poruke koje su odaslate publici na kraju svake role. Amatersko pozorište „Teatar Art“ igrat će predstavu „Stilske vježbe“ i u narednom periodu, pa će ovaj pozorišni komad moći pogledati i oni Sanjani koji nisu imali priliku da je vide. Prema nepodijeljenim ocjenama, ovo je do sada vjerovatno najbolja izvedba sanskog amaterskog pozorišta.

KOMENTARI