Predstavljamo: Sarah Omić, ponos Sanskog Mosta!

HomeNaše priče

Predstavljamo: Sarah Omić, ponos Sanskog Mosta!

Sanska Ilidža ima šansu FOTO

Sarah Omić, sanska princeza, odličan je primjer kako sami možemo donijeti pozitivne promjene u našem društvu.

Sarah ste vjerovatno vidjeli na tradicionalnom koncertu „K'o nekad u osam“, koji se svake godine održava s ciljem podrške djeci s posebnim potrebama koja se okupljaju u centru simboličnog naziva – Nada. Sarah pomaže svojoj majci Ameli u radu s ovom posebnom djecom, kako kaže, otkad zna za sebe. Priznaje nam da se prvo počela družiti s djecom iz Nade pa tek onda sa školskim drugovima. Najčešće radi s najmlađim članovima društva u „Nadi“, jer je oni najviše vole i zajedno se igraju i uče. Uče o veličinama, slažu puzzle i prepoznaju slova. Uče da komuniciraju i da se druže. Uče da se igraju.

Sarah ističe da joj posebno zadovoljstvo predstavljaju upravo pripreme za koncert „K'o nekad u osam“, događaj koji su prije nekoliko godina pokrenuli članovi sanskog rock benda „Dihtunzi“. „Kada dođe hor, pjevamo zajedno i vježbamo“, kaže nam Sarah. Dodaje da su najljepše proslave rođendana, kada se svi raduju i uživaju.

Sarah ne zanemaruje ni školske obaveze. Omiljeni predmet joj je historija jer je veoma znatiželjna.

Za kraj našeg razgovora, pitamo je šta želi poručiti pratiteljima Inmedia.ba portala. „Želim da svi koji sputavaju ovu djecu promijene svoje mišljenje i shvate da su i djeca s posebnim potrebama samo djeca i nisu ništa drugačiji od ostalih.“

Završavamo razgovor ranije nego što smo planirali – Sarah žuri u Nadu da pomogne svojoj mami u njenom radu i da se druži sa svojim prijateljima, štićenicima naše Nade.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0