Preko 300 karatista u Sanskom Mostu

HomeLokalne temeSanski Most

Preko 300 karatista u Sanskom Mostu

Demonstracija borilačkih vještina

Sanski Most jučer je bio domaćin velikog sportskog događaja, jednog od najvećih koje je posljednjih godina organiziran u gradu na devet rijeka.

U Gradskoj dvorani je održan karate turnir pod nazivom „ 6. prvenstvo regije za djecu, kadete i juniore“ . Domaćin je bio Karate klub ” Hurije ” uz suorganizaciju Karate saveza Unsko sanskog kantona.

Preko 300 takmičara iz 15 klubova sa USK-a i regije Banja Luka bili su učesnici ovog izuzetno kvalitetnog turnira koji je održan po BKF i WKF pravilima.

Po broju osvojenih medalja sveukupni pobjednik bio je KK „Regeneracija“ iz Velike Kladuše, drugoplasirani KK „Feniks“ Bosanska Krupa, treći KK „Bihać.

Domaćin KK „Hurije“ je zauzeo četvrto mjesto sa 27 osvjenih medalja – 7 zlatnih, 4 srebra i 16 bronzi, a zapažen nastup su imali i ostali sanski klubovi. KBS „Sana 2004“ je osvojio 21 medalju – 1 zlatna 5 srebrenih i 15 bronzi, KK „Sana“ 1 zlatnu i 3 bronze.

Naredno takmičenje na kojem će nastupiti karate klubovi iz Unsko – sanskog kantona je „Bugojno open“, koji je ujedno i izborni turnir za djecu od 11 do 14 godina. Ovaj veliki turnir će se pdržati 14. maja, a u skopu manifestacije “Dani Ajvatovice 2016“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: