instant fap

Preko mrtvih do političkog cilja u režiji SDP-a

SDP-ova predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić danas je na dan dženaze oca kolege iz skupštinskih klupa i predsjednika Kluba poslanika SDA, Dine Konakovića, zakazala kolegij skupštine KS.

Malićka je, kaže izvor portala Vijesti.ba, napravila ovakav potez misleći da će nedolaskom Konakovića, SDP imati potrebnu većinu u Kolegiju za donošenje nekoliko važnih odluka. No Konaković je prozreo namjeru dojučerašnjih koalicionih partnera iz SDP-a i na iznenađenje Malićke se pojavio na sjednici Kolegija. A nakon njegovog pojavljivanja uslijedila je prava mala drama.

Da nije tragično i morbidno, bilo bi smiješno, kaže naš izvor i dodaje da se odmah nakon Konakovićevog pojavljivanja Mirajana Malić požalila na navodnu zubobolju te ja napustila sjednicu Kolegija. Vidno uzrujani Konaković potom je prisutne upitao : « Kakvi ste to vi ljudi, prezate li od bilo čega. Musić (premijer) mi je jučer poslao telegram saučešća i svi ste znali da mi je ocu dženaza a zakazujete Kolegij ».

Konaković je bio zgrožen, nastavlja naš sagovornik, i dodaje da je očekivao makar izvinjenje za morbidni čin Malićke. No izvinjenje od nje nije dobio.

Na ovaj čin izvinio mu se ispred SDP-a tek Ivan Brigić, a predstavnik Kluba SBB BiH, koji je također bio zgrožen, poručio je prisutnima da je sazivanje kolegija bezprizorno i nehumano, te da SBB na takav način ne želi da učestvuje u radu Kolegija.

Kažimo i to kako su, smrtovnice još jučer bile obljepljene po kantonalnoj zgradi te da su svi svi znali za dženazu Konakovićevog oca, no ni to nije spriječilo SDP da ostvari svoj politički cilj na krajnje degutantan i morbidni način.

S.Ć
(VIJESTI.BA)

KOMENTARI