instant fap

Premijer Lipovača kandidat za Općinsko vijeće?

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, kojeg je centrala SDP-a podržala nakon dvostrukog pokušaja njegove smjene u Krajini, te ga još i postavila za povjerenika u partiji, završio je sve poslove kada je u pitanju priprema lista za lokalne izbore u oktobru.

Na listi za Općinsko vijeće Bihaća, kao kandidata na mjestu broj 33, Hamdija Lipovača stavio je samog sebe?!

Njegova namjera je da podrži kolege iz stranke da u što većem broju uđu u Vijeće, mada će ovom prilikom i sam saznati ima li još podršku biračkog tijela u Bihaću. Ako se podrška potvrdi, onda će imati opravdanje i argument za centralu da je pokušaj njegove smjene bio neopravdan, a ako rezultati pokažu drugačije, ipak će moći tvrditi da je svojim pojavljivanjem na dnu liste “pogurao odozdo” svoje kolege.

– On to tako deklariše, kao želju da pomogne, ali svi mi znamo da bi nam lakše pomogao plivati sa kuglom oko vrata, ali, eto, šta možemo, rekao nam je jedan kandidat, koji zbog “šefa” ipak želi ostati anoniman.

Ova lista predana je Izbornoj komisiji, koja će do 3. augusta izvršiti njenu konačnu potvrdu, te će se tada znati može li premijer biti kandidat i za općinskog vijećnika ili ne.

KOMENTARI