instant fap

Premijera filma “SVJEDOK”

PREMIJERA filma SVJEDOK reditelja Harisa Bilajbegovića, po stvarnom događaju, biće održana u programu “Ljeta na Sani”

Ovaj film nastao je na osnovu stvarnog događaja za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Nekolicina aktera filma su u stvarnom životu tokom rata proživjeli strašna iskustva. Svjedok Rajif Begić u filmu glumio je samog sebe. Jakom voljom, energijom i hrabrošću pred Haškim tribunalom i pred Sudom BiH dao je iskaze protiv srpskih zločinaca.

31. maja 1992. godine njegovo selo Begići i okolna sela napadnuta su od strane četnika. Svi muškarci su, zajedno držani, morali marširati u pravcu mosta u selu Vrhpolje. Na putu do mosta nekoliko njegovih komšija hladnokrvno su ubijeni od strane Jadranka Palije, medju njima i njegov mladji brat. Na mostu su zarobljenici poredani u jedan red i jedan po jedan ubijeni. Bili su natjerani da skaču u vodu sa mosta. U vodi su ustreljeni od strane četnika.
Medjunarodni sud za bivšu Jugoslaviju počeo je sa radom decembra 1994. i podigao ukupno 161 optužnicu.

26. maja 2011. godine uhapšen je Ratko Mladić, najtraženiji ratni zločinac Evrope. Posljednji traženi ratni zločinac Goran Hadžić uhapšen je 20. jula 2011. Oba srpska ratna zločinca živjeli su do svog hapšenja u Srbiji.

Mjesto: Sanski Most – Mali park na Zdeni
Datum subota, 21.07.2012.
Početak u 22:00 sati.

KOMENTARI