Preminula Sadeta Beglerbegović – dugogodišnja direktorica Gradske apoteke

HomeLokalne temeSanski Most

Preminula Sadeta Beglerbegović – dugogodišnja direktorica Gradske apoteke

Kvim Company Vas vodi na predivno putovanje za 8. mart

Ružne i tužne vijesti ovih dana, nažalost, stižu jedna drugu, pa je tako sve Sanjane iskreno ražalostila informacija da je u 71. godini života preminula dugogodišnja direktorica Gradske apoteke u Sanskom Mostu, Sadeta Beglerbegović.

Rođena je 14.04. 1949. godine u Sanskom Mostu, u sanskoj porodici Heder, a u rodnom gradu završila je osnovnu školu i potom Gimnaziju. Fakultet je pohađala u Zagrebu gdje je i stekla zvanje magistra farmacije. Nakon okončanja studija vraća se u Sanski Most i zapošljava u Gradskoj apoteci, te ubrzo postaje i direktorica te ustanove.

Dio života provodi i radi u Prijedoru, nakon udaje za poznatog liječnika, dr. Ibrahima Beglerbegovića. Ratni period supružnici, skupa s maloljetnim sinovima provode u izbjeglištvu, na području Travnika, a odmah po oslobođenju vraćaju se u Sanski Most s prvim konvojem iz Srednje Bosne.

Odmah se angažiraju u tadašnjoj ratnoj bolnici u Sanskom Mostu, a skupa s ostalim medicinskim radnicima u to vrijeme daju nemjerljiv doprinos na planu uspostavljanja mirnodopskog zdravstva i utemeljenja Doma zdravlja u Sanskom Mostu. Paralelno, Sadeta Beglerbegović obavlja aktivnosti oko uspostavljanja Gradske apoteke.

Najveći dio poslijeratnog perioda provodi na čelu ove ustanove koju vodi s velikim uspjehom sve do trenutka penzionisanja 2015. godine. Svi koji su je poznavali, imaju za nju samo riječi hvale te ističu njen nesebični doprinos i angažman u poslu koji je s veliki trudom i ljubavi obavljala. Poslednjih nekoliko godina života, skupa sa suprugom, provela je u Prijedoru, a zadnjih godinu dana vodila je bitku s teškom i opakom bolešću.

Izraze sućuti porodici Beglerbegović uputili su zaposlenici Gradske apoteke Sanski Most, poznanici, prijatelji i svi iskreni Sanjani koji cijene životni angažman i doprinos Sadete Beglerbegović u razvitku našeg grada.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0