instant fap

Preminuli dječak (11) bio je sportaš, tragedija šokirala stručnjake

Preminuli dječak (11) bio je sportaš, tragedija šokirala stručnjake

Dječak rođen 2010. godine zaražen koronavirusom preminuo je rano ujutro u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, a obdukcijom će se utvrditi točan uzrok smrti. Prema informacijama iz bolnice, dječak u dobi od 11 godina i pet mjeseci samo dan prije dobio je simptome klasične za taj virus, visoku temperaturu, grlobolju, glavobolju i malaksalost, te je zaprimljen u bolnicu, no, nažalost, preminuo je već sljedeće jutro u 5.20 sati.

Prof. dr. Goran Tešović, pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece u Klinici “Dr. Fran Mihaljević”, rekao je kako trenutne informacije govore da dijete nije imalo potvrđenih prijašnjih bolesti i da je kod dječaka potvrđen virus.

– Obdukcijom će se utvrditi točan uzrok smrti, no informacije kojima u ovom trenutku raspolažemo su da je dijete u četvrtak dobilo visoku temperaturu, grlobolju, glavobolju i malaksalost, što je uobičajena klinička slika. Riječ je o kratkotrajno bolesnom dječaku, njegova klinička slika bila je uobičajena slika covida-19 kod djece te dobi – kaže prof. Tešović. Napominje da su ovakvi ishodi vrlo rijetki, ali da se, nažalost, mogu dogoditi.

Prema informacijama medija, dječak se bavio sportom i živio je u zapadnom dijelu Zagreba, te je bio učenik petog razreda. Zbog velike tragedije njegovim kolegama iz razreda škola je ponudila psihološku pomoć.

KOMENTARI