Preminuo Nermin Bećirbegović

Homeinmedia danasUncategorized

Preminuo Nermin Bećirbegović

Burnić (Huse) Amir

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću danas u ranim jutarnjim satima, u 56.godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo je Nermin Bećirbegović, direktor Kantonalnog fonda za zbrinjavanje boračkih populacija Unsko-sanskog kantona (USK). Bećirbegović je rođen u Sanici, a većinu godina u poslijeratnom periodu živio je u Ključu i Sanskom Mostu.

Sudionik je odbrambeno oslobodilačkog rata, pripadnik Armije RBiH i ratni vojni invalid. Bio je zaljubljenik u muziku i do ranjavanja vrstan muzičar. Volio je prirodu, rijeku Sanu i ribolov, a više godina obavljao je funkciju predsjednika ribolovačkog društva u Ključu.

Studij politologije završio je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i nakon toga bio je aktivan u političkom životu Unsko sanskog kantona. Jedan je od osnivača SBB u Krajini, a u mandatu 2010. – 2014. Bio je zastupnik u Skupštini USK.

Obavljao je u jednom periodu i funkciju v. d. predsjednika Kantonalnog odbora (KO) SBB USK, a u trenutku smrti bio i član Glavnog odbora i predsjedništva ove političke stranke.

U sali gradskog kina sutra u 15 sati biće održana komemorativna sjednica, a poslije ikindije namaza klanjaće se dženaza ispred Hamzibegove džamije, dok će se ukop obaviti na mezarju Greda. Porodici Bećirbegović ovom prilikom upućujemo izraze najdublje sućuti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0