instant fap

Press konferencija o slučaju ubistva Amine Šabanagić

Danas je u prostorijama Hotela “Park” u Bihaću  u organizaciji MUP-a USK i Federalne uprave policije održana zvanična press konferencija o slučaju ubistva Amine Šabanagić.

amina

Na press konferenciji prvo se obratio gospodin Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije koji je kazao da je predmet zvanično okončan priznanjem Admira Karabegovića iz Sanskog Mosta, rođenog 1982. godine, čovjeka koji je nekoliko godina na privremenom radu u Njemačkoj.

Pored Admira, priveden je i njegov stariji brat Anes Karabegović koji je danas pušten nakon što se ustanovilo da dotični nema veze sa ovim svirepim ubistvom.

Pored gospodina Lukača, press konferenciji su prisustvovali gospodin Šefik Smlatić, ministar unutrašnjih poslova USK, gospodin Marjan Šimić, komesar kantonalne policije, te dr. Mustafa Avdagić, načelnik općine Sanski Most.

Gospodin Lukač je još jednom ponovio da je njegovim dolaskom na čelo Federalne uprave policije, istraga o ubistvu Amine Šabanagić ponovno intenzivirana formiranjem specijalnog tima. Ovaj tim zadnja dva ili tri mjeseca je danonoćno radio i evo pokazalo da je to u konačnici bilo uspješno.

Forenzičari u ovom timu su nedvosmileno svojim analizama dokazali da je Admir Karabegović počinilac ovog zločina, a pored analiza u laboratoriji FUP-a, inspektori su pronašli i određene materijalne dokaze prilikom pretresa stana počinioca.

U toku same istrage saslušano je preko 100 osoba, a istraga je svakako imala svojih uspona i padova.

Gospodin Lukač je kazao da je ubistvo Amine Šabanagić sigurno u kategoriji 5 najtežih ubistava svih vremena u Federaciji BiH, te da je kao takvo sigurno bilo priritet u radu svih policijskih struktura.

Prisutni novinari su gospodina Lukača pitali o samom činu hapšenja počinilaca, na šta je on odgovorio da su braća Karabegović dobrovoljno došli u BiH na poziv svoga oca, te je tek nakon iznošenja niza neoborivih dokaza, Admir Karabegović priznao počinjeni zločin.

Na press konferenciji je rečeno da motivi ovog ubistva još uvijek nisu poznati, ali da je istragom nedvosmisleno utvrđeno da Admir i Amina nisu bili u vezi.

Prisutnima se na kraju obratio i dr. Mustafa Avdagić, načelnik općine Sanski Most, koji se zahvalio svima koji su doprinijeli u rasvjetljavanju ovog veoma teškog zločina i koji je kazao da Sanski Most nakon ovih teških 8 godina, konačno može malo lakše disati.

Admir Karabegović je predat tužilaštvu USK koje je odredilo jednomjesečni pritvor.

Sama press konferencija je kasnila određeno vrijeme jer su gospoda Lukač, Smlatić i Šimić bili u posjeti porodici Amine Šabanagić kojima su prvo i saopštili sve rezultate ove istrage.

inmedia.ba

 

KOMENTARI