instant fap

Prezentacija karate sporta

Prezentacija karate sporta

U malom parku na Zdeni u Sanskom Mostu jučer je održana prezentacija karate sporta i karate turnir u sklopu tradicionalne manifestacije „Musalla 2013“. Pored organizatora ovog sportskog događaja Kluba borilačkih vještina „Sana 2004“  učešće su uzeli i članice KK „Champion“ iz Sarajeva, KK Bihać“ i KK „Hurije, a svoj doprinos su dali i sanski kikboxeri koji su prezentirali i ovaj sport. Tako je veliki broj prisutnih na sceni mogao vidjeti evropske, balkanske i državne prvake i veliki broj bh. reprezentativaca.
Za pripremu i realizaciju turnira ispred Organizacionog odbora „Musalla 2013“ bio je zadužen Mirsad ef. Spahić, koji je naglasio da će se ovakvi i slični sadržaji ubuduće omasoviti.
„Mi smo se podrudili da i ove godine, što je i tradicija, organizujemo karate turnir svjesni  kakva je uloga sporta u životu naših građana. Želimo da predstavimo ovu snagu, ovu mladost široj društvenoj zajednici i da pokažemo da je ovo put i alternativa svakodnevnim dešavanjima koja imamo na kulturnoj, ali i sportskoj sceni. Sigurno je da će ova omladina svojim primjerom dati podstrek mnogim drugim da krenu njihovim stopama“, naglasio je efendija Spahić.
Kako je rekao trener Mirnes Topić, ovo je druga godina da Klub borilačkih sportova „Sana 2004“ daje svoj doprinos manifestaciji „Musalla“, a ovaj put sa čak 50 svojih članova. „Prihvatili smo poziv da naše sugrađane upoznamo za karate sportom. Odazvali smo se u velikom broju, a posebno bi se zahvalio i našim gostima iz Sarajeva i Bihaća, koji su također dali svoj doprinos da uveličaju ovu našu manifestaciju. Cilj je da  ovaj turnir postane tradicionalan i na znatno višem nivou. Karate je masovan sport i mi pokušavamo da to omasovimo  na manifestaciji Musalla. Naredne godine, nadamo se, da će ovaj događaj biti još masovniji“, kaže Topić.
Na turniru je održano takmičenje u katama i borbama, a organizator je za najbolje pojedince obezbjedio pehare i medalje. Prvo mjesto u borbama u konkurenciji omladinki osvojio KK „Champion“ Sarajevo, drugo KBS „Sana 2004“, a treće KK Biihać“.
U konkurenciji djevojčice 2003. godište u katama prvo mjesto je osvojila Lamija Sivac, druga je bila Lejla Demirović, a trećeplasirane Amela Aganović. U konkurenciji djevojčice 2001. i 2002. godište u katama prva je bila Erna Misalević, druga Šejla Topić, a trećeplasirana Elma Bašić. U borbama u konkurenciji djevojčice 2001. i 2002.  godište prvoplasirana je bila Ajla Demirović, druga Šejla Topić, a treće mjesto je osvojila Lejla Demirović.
U borbama dječaci konkurencija 2001. i 2002. godište  prvo mjesto je osvojio Sulejman Melkić, drugi je bio Ensar Krupić i trećeplasirani Benjamin Subašić. U konkurenciji dječaci 2004. godište u borbama prvo mjesto je osvojio Benjamin Subašić, drugi je bio Adin Mulalić i treći Hamza Karamujić.

KOMENTARI