instant fap

Prezentacija karate sporta

U malom parku na Zdeni u Sanskom Mostu sinoć je održana prezentacija karate sporta i karate turnir u sklopu tradicionalne manifestacije „Musalla 2012“. Učestvovali su članovi Kluba borilačkih vještina „Sana 2004“ i kao gosti takmičari iz Karate kluba „Omladinac“ iz Sanice.

Za pripremu i realizaciju ovog sportskog događaja ispred Organizacionog odbora „Musalla 2012“ bio je zadužen Mirsad ef Spahić, koji je naglasio da će se ovakvi i slični sadržaji ubuduće omasoviti.
„Mi smo se podrudili da i ove godine, što je i tradicija, organizujemo karate turnir svjesni  kakva je uloga sporta u islamu i kakva je mogućnost za boljitak šire društvene zajednice pogotovo u ovim odnosima i prilikama. Zasigurno, da ćemo mi raditi i graditi ovu poziciju i kroz ovaj turnir, ali i kroz mnoge druge sadržaje na ovogodišnjoj manifestaciji „Musalla“, i koje ćemo ako Bog da, i u narednom periodu imati“, rekao je efendija Spahić.
Kako je rekao trener Mirnes Topić, ovo je druga godina da Klub borilačkih sportova „Sana 2004“ daje svoj doprinos manifestaciji „Musalla“, a ovaj put sa čak 50 svojih članova.

„Prihvatili smo poziv da naše sugrađane upoznamo za karate sportom. Odazvali smo se u velikom broju, a posebno bi se zahvalio i našim kolegama iz Karate kluba Omladinac, koji su također dali svoj doprinos da uveličaju ovu našu manifestaciju“, kaže Topić.

Prema riječima Mujage Selmana, trenera KK „Omladinac“, svakako je čast Saničanima učestvovati na ovakvom sportskom događaju.
„Ovaj turnir je u začeću i on će uzeti maha. Mislim da će, a obzirom na značaj, ući u zvaničan kalendar takmičenja Karate saveza Unsko – sanskog kantona, jer to zaslužuje“, rekao je Selman.
Na turniru je održano takmičenje u katama i borbama, a organizator je za najbolje pojedince obezbjedio pehare i medalje. U konkurenciji djevojčice do 10 godina u katama prvo mjesto je osvojila Erna Misalević, druga je bila Šejla Topić, a trećeplasirane Hatidža Karamujić i Elma Bašić. U konkurenciji djevojčice 13 do 14 godina u katama prva je bila Nejra Topić, druga Nahla Talić, a trećeplasirane Lejla Bašić i Lejla Mehmedović.

U konkurenciji stariji uzrast djevojčice u katama prvo mjesto je osvojila Lejla Gluhač, drugo Ina Kamić i treće su bile Amra Mehmedović i Alma Zulić. U konkurenciji djevojčive 13 do 14 godina u borbama prvoplasirana je bila Lejla Gluhač, druga Nahla Talić, a treće mjesto   su osvojile Lejla Bašić i Lejla  Mehmedović . U borbama dječaci konkurencija 10 do 11 godina prvo mjesto je osvojio Amel Kožinić, drugi je bio Hamza Talić, te trećeplasirani Emsud Beširević i Amar Karadžić. U konkurenciji 8 godina dječaci borbe prvo mjesto je osvjio Muhamed Vukčić, a drugi Edvin Cerić.

KOMENTARI