instant fap

Priča o prijateljstvu ovisnika i uličnog mačka

PRIČA Jamesa Bowena, bivšeg ovisnika o heroinu iz Londona, doista je fascinantna. Toliko da će se po njoj uskoro snimati i film. Sve je počelo 2007.godine kad je James na stubištu jedne zgrade u blizini svoje kuće pronašao ozlijeđenog mačka. Odlučio je pomoći mu, nakon čega ga je pustio natrag na ulicu. No, mačak kojem je kasnije dao ime Bob, odbijao je otići i neprestano ga je slijedio.

“Nisam ga želio zadržati. To je bio mačak s ulice i nisam znao što me čeka. Ipak, on jednostavno nije želio otići od mene. Prvi me dan slijedio do autobusne stanice i na moje zaprepaštenje, ušao sa mnom u bus. Tad sam odlučio da će ostati kod mene i neizmjerno mi je drago zbog toga”, objašnjava Bowen.

Nakon nekog vremena, njihovo je druženje preraslo u pravo prijateljstvo,i postali su gotovo nerazdvojni. S obzirom da se James, između ostalog, snalazi i kao ulični svirač svog mačka Boba uvijek vodi sa sobom pa je Bob ubrzo postao prava atrakcija na ulicama Londona. Svi ga znaju i žele se fotografirati s njim pa tako Bob već ima svoj profil na Twitteru i Facebooku, prenosi Daily Mail.

Agentica za pisce Mary Pachnos, koja također živi u Islingtonu, nekoliko puta prolazila je pored Jamesa i jednog im je dana pristupila ponudivši Jamesu priliku da ispriča svoju priču.

Šest mjeseci kasnije, knjiga pod imenom “A Street Cat Named Bob” ugledala je svjetlo dana i u vrlo kratko vrijeme postala bestseler, a James je trenutno u pregovorima za snimanje filma i to s producentima uspješnog hita “Marley & Me”.

“Ne mogu vjerovati da mi se to događa. S obzirom na moju prošlost, mislio sam da ću završiti u nekoj bolnici, a ne u Hollywoodu. No, to se sve dogodilo zahvaljujući Bobu. Doista mu dugujem mnogo. Nas smo dvojica imali prilično fascinantno putovanje i ne smatram se njegovim vlasnikom, već prijateljem”, naglašava Bowen.

KOMENTARI