Priča o uspjehu / Bosanka Elma Begović zvijezda horor filmova

HomeVijestiBiH

Priča o uspjehu / Bosanka Elma Begović zvijezda horor filmova

Fikreta Tucak – Mama 16 djece

Kanadska glumica bh. korijena Elma Begović nedavno je završila snimanje za film Tear Us Apart u kojem tumači glavnu ulogu.

Film će se pojaviti 2017. godine, a do tada svi oni koji nisu imali priliku gledati njena dosadašnja glumačka ostvarenje mogu pogledati filmove Bite, Save Yourself ili Visitor.Sudeći prema dosadašnjim angažmanima Elmina specijalnost su horor filmovi, a dokaz za to su sjajne kritike filmskih radnika te nekoliko nagrada za najbolju žensku ulogu.

Elma Begović je rođena 1989. godine u Bijeljini. Ratni period s porodicom je provela u Berlinu. Iako su se po završetku rata vratiti na kratko u Bosnu i Hercegovinu, konačna odluka je bila odlazak u Kanadu gdje i danas žive.

Elma je privržena BiH te je kako kaže skoro svako ljeto dolazila u posjetu rodbini i prijateljima, no ove godine će zbog obaveza pauzirati. Glumačke ambicije su se nazirale još u ranom djetinjstvu kada je sa svojom sestrom blizankom priređivala teatar za drugu djecu i roditelje. Upravo zbog toga upisala je časove glume i tako stigla do Toronta gdje posjećuje audicije i slijedi svoje snove.

„Do sada sam snimila nekoliko filmova i to uglavnom horror/thriller žanra. Film Bite iz prošle godine je super prošao na internacionalnom nivou, a ja sam dobila nekolikonagrada “Best Actress” za ulogu koju sam igrala. Za mene je horor jako interesantan jer mi kao glumici daje priliku da se opustim, da se kao dijete igram na setu. I mislim da mnogo ljudi voli gledati upravo horore. Međutim, moram priznati da kao mnogi drugi glumci imam želju da glumim i u nekim drugim žanrovima“, ispričala je zaRadiosarajevo.ba Elma.

Nedavno je završeno snimanje filma pod nazivom Tear Us Apart u kojem Elma ponovno tumači glavnu ulogu. Riječ je o filmu u kojem glavnoj junakinji Helen nestaje kćerka.

“S ovim filmom sam imala priliku da glumim zaista dramatične scene, što je moram priznati u neku ruku bilo i emotivno te dozvolilo mi da se izgubim u svom karakteru. Film je triler, no oni koji ga budu gledali shvatit će da na momente djeluje kao horor. Film će se pojaviti 2017. godine i jedva čekam da čujem ocjene javnosti i kritike”.

Elma nastoji pratiti sva dešavanja na bh. filmskoj sceni. „Volim da gledam filmove na maternjem jeziku i po mom mišljenju, Evropski filmovi su uvijek tako otvoreni i napredni kako s temama tako i s glumom. Jedan od mojih najdražih filmova je film Grbavica. A prema mojoj procjeni rediteljica Jasmila Žbanić je jedna od tih osoba koja stvori magiju i katarzu i kao gledaoce nas odvede u svijet Esme na jednostavan i human način”, riječi su naše sagovornice.

Ona se nada kako će već naredno ljeto provesti u svojoj zemlji, pratiti Sarajevo film festival na kojem se možda pojavi i film u kojem je ostvarila ulogu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0