instant fap

Priča tattoo umjetnika – Nudo Muratagić

Priča tattoo umjetnika – Nudo Muratagić

Tattoo umjetnik (majstor tetoviranja) je osoba koja se profesionalno bavi tetoviranjem.
Profesionalac u ovoj oblasti mora biti likovno nadaren, upoznat sa svim zdravstvenim rizicima koje nosi sam čin tetoviranja, upoznat sa načinom korištenja opreme za tetoviranje i mora raditi u prostoru koji je opremljen za tu vrstu posla.

Da sad ne dužimo,

ovaj put donosimo Vam priču / intervju sanskog tattoo umjetnika Nurhudina Muratagića – Nude …..

Hvala Vam na odvojenom vremenu i veliki pozdrav za vas

Nema na čemu, pozdrav za vas i za vaše čitaoce.

Koliko se dugo bavite tetoviranjem, kad i kako je to sve počelo ?

Tetoviranjem se bavim par godina i poprilično sam nov u tome, želju za tetoviranjem sam dobio kad sam prvi put vidio tetovažu, to je bilo još kad sam bio dijete, a opremu za tetoviranje sam počeo aktivno da tražim prije par godina, ali sticajem okolnosti nisam je uspio nabaviti sve do prije pola godine i tad sam počeo da tetoviram.

Ko su Vaši najveći uticaji, da li bi želio izdvojiti nekog umjetnika iz svijeta tetovaže ?

Najveći uticaji su mi bosansko-hercegovački tattoo umjetnici kao Igor Pešić – Pedi iz Banja Luke, a tako i svjetski među kojima je i Corey Miller.

Da razbijemo neke mitove, da li samo tetoviranje boli ? Da li postoje neke posljedice odnosno nus-pojave prilikom ili poslije tetoviranja?

Samo tetoviranje jeste bolno, ali je jačina bola kod svake osobe drugačija, što znači da neke osobe osjete više, a neke manje.
U suštini i mjesto tetoviranja igra veliku ulogu, tj. neka mjesta su bolnija od drugih.
Prilikom tetoviranja može doći do mučnine i slabosti, ali to sve zavisi od klijenta i njegove zdravstvene i psihičke spremnosti.
Prije tetoviranja je potrebno popiti dosta tekućine te unijeti dosta šećera u krv, izbjegavati umor prije tetoviranja i ključno da se prije tetoviranja klijent konsultuje sa tattoo majstorom u vezi strahova i praga boli. 

Posljedica nema ukoliko je tetovaža pravilno urađena, ali ako se radi u lošim higijenskim uslovima i opremom koja nije sterilna velike su šanse da dođe do gnjojenja same tetovaže i prenosa bakterija sa jedne osobe na drugu.
Obavezno je i jako je važno da tattoo majstor otvori novu sterilnu iglu ispred klijenta, da se sve radi sa rukavicama i da mu je sva prateća oprema sterilna.

Vjerujemo da je bilo pohvala i primjedbi za Vaš rad, zanima nas jeli bilo nezadovoljnih mušterija ?

Pohvala i primjedbi tj. kritika uvijek ima i uvijek će ih biti, ali nezadovoljnih mušterija još nisam imao, nadam se da će tako ostati i u budućnosti.

I za kraj,koja je vaša omiljena tetovaža koju ste radili ?

Omiljenu tetovažu nemam, svaka mi je na svoj način omiljena i draga.

 

KOMENTARI