Priče koje vraćaju vjeru u ljudski rod

Homeinmedia danas

Priče koje vraćaju vjeru u ljudski rod

Sumnja na prvi slučaj koronavirusa u Sanskom Mostu

Okončani su radovi na uređenju enterijera Odjela fizijatrije u Domu zdravlja u Sanskom Mostu, a ovaj projekat su inicirali i finansijski pomogli sanski privrednici, braća Almir i Ermin Gvožđar.

Dugo godina su zaposlenici na pomenutom odjelu radili u teškim uslovima, s obzirom na to da je taj dio objekta pomenute zdravstvene ustanove izgrađen prije više decenija i u međuvremenu nikada nije renoviran.

Jedan od dvojice braće, Almir Gvožđar, doživio je prije nekoliko mjeseci tešku povredu noge, pa je nakon operacije izvjesno vrijeme koristio fizijatrijske usluge na pomenutom odjelu.

“Začudio sam se uslovima u kojima rade medicinski radnici na ovome odjelu, jer je sve bilo staro, zidovi su se nalazili u raspadu, plafon je otpadao, sanitarni čvor je bio u katastrofalnom stanju. Čuo sam se sa bratom i ponudili smo da doniramo sredstva kako bi prostorije bile obnovljene i vraćene u funkcionalno stanje”, istakao je Gvožđar.

Njihov prijedlog podržalo je rukovodstvo Doma zdravlja, cijeli projekat je koštao 40.000 maraka, a Gvožđari su osigurali polovinu potrebnih sredstava, s tim da je firma u njihovom vlasništvu obavila i građevinske radove.

U povodu uspješnog završetka ovog projekta organizovano je i prigodno druženje, a sve je uveličano i sječenjem slavljeničke torte.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0