instant fap

Prihvat prvih pacijenata

Prihvat prvih pacijenata

Opća bolnica u Sanskom Mostu prihvatila je prve pacijente koji su u ovu zdravstvenu ustanovu upućeni iz Bihaća, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove. Direktor ove bolnice, doc.dr. Enes Karabeg, istakao je kako su spremni da se u skladu sa svojim kapacitetima stave u funkciju zbrinjavanja pacijenata s područja cijelog Unsko-sanskog kantona. On je istakao kako je u proteklom periodu u sansku bolnicu zaprimljeno pet pacijenata te da se radi o licima iz Bosanskog Petrovca. Osobe iz ove općine će u budućem periodu biti upućivane, umjesto u kantonalnu bolnicu Bihać, u opću bolnicu Sanski Most.

Od ovih pet lica dva pacijenta su već otpuštena, istakao je dr. Karabeg. On je istakao kako će u narednom periodu u Sanski Most biti usmjeravani pacijenti nad kojima će biti vršeni operativni zahvati u oblasti hirurgije, ginekologije i akušerstva. Od direktora sanskog doma zdravlja, dr. Hajrudina Jakupovića, također saznajemo kako je i ova zdravstvena ustanova spremna da podnese odgovarajući teret u zdravstvenom zbrinjavanju pacijenata s područja USK te da do sada nema neuobičajenih situacija i da se funkdionisanje i ove zdravstvene ustanove odvija uobičajenim tokom. Na jučerašnjem sastanku kantonalnog kriznog štaba USK kojem su prisustvovali predstavnici svih zdravstvenih ustanova iz gradova s područja ovog kantona, dogovoreno je da se pacijenti koji su bili na liječenju u kantonalnoj bolnici u Bihaću rasporede u ovdašnje domove zdravlja i opću bolnicu Sanski Most.

Oružane snage BiH su za potrebe zbrinjavanja pacijenata ponudile i dio prostora kasarne „Adil Bešić“ u Bihaću, koji bi trebao biti prilagođen za hospitaliziranje i boravak pacijenata. Također, dogovoreno je da se pacijenti, nad kojima bude potrebno da se obave komplikovaniji operativni zahvati, šalju u druge zdravstveno kliničke centre u zemlji….

KOMENTARI