Prijateljska utakmica sanskih košarkašica

HomeSanski MostSport

Prijateljska utakmica sanskih košarkašica

Nova knjiga Amira Talića: „Magarac koji nije volio samar i druge priče“

Ženski košarkaški kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta, dogovorio  je odigravanje još jedne prijateljske utakmice pred prvenstvene okršaje Konatonalne lige Unsko – sanskog kantona za košarkašice koje počinje 24 marta. Sanske košarkašice će ugostiti Košarkaški klub „ Hunters“ iz Prijedora, a utakmica se igra danas u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu sa početkom u 11 sati i 30 minuta.
Kako nas je informisao trener „Sane“, Emir Lasić, cilj je da se u još jednoj pripremnoj utakmici odredi i tehnički uigra sastav koji će biti okosnica u predstojećem prvenstvu. On kaže da će tri četvrtine ove prijetaljske utakmice odigrati one igračice na koje će se računati tokom takmičarske sezone i koje će dobiti šansu da se zalaganjem i prikazanom igrom nametnu za prvi tim. Posljednjih 10 minuta šansu da osjete takmičarska iskušenja dobiće preostale članice kluba koje redovno treniraju.
Pomenimo, u  prvenstvu Kantonaln lige USK za košarkašice će se takmičiti četiri kluba. Pored „Sane“  još će se takmičiti „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe, „Mladost“ iz Bosanskog Petrovca i „ Krajišnik“ iz Velike Kladuše. Liga se igra po sistemu turnira, tako da će svaki grad biti domaćin jednog prvenstvenog kola, a domaćin prvog  kola trebao bi biti Sanski Most.
Trener Lasić  naglašava da Ženski košarkaški klub „Sana“ i dalje vrši upis novih članica. Sve zainteresirane djevojčice i djevojke koje žele biti dio ovog sportskog kolektiva trebaju se javiti tokom održavanja treninga, a sa sobom trebaju ponijeti dvije slike i rodni list zbog registracije. Klub trenutno broji 30 košarkašica svih uzrasta, počev od učenica osnovnih škola do srednjoškolki.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0