instant fap

Prijava plana poljoprivredne proizvodnje

Prijava plana poljoprivredne proizvodnje

Svi poljoprivredni proizvođači sa područja općine Sanski Most koji u narednoj godini žele ostvariti novčanu podršku sa federalnog nivoa, imaju mogućnost do 10. novembra prijaviti plan poljoprivredne proizvodnje za 2014. godinu.

Svi poljoprivrednici sa područja općine koji smatraju da će po bilo kojem osnovu ostvariti uslove za federalne novčane podrške, do navedenog datuma trebaju prijaviti plan poljoprivredne proizvodnje. Kako su nas informisali u Općinskoj službi za razvoj, poduzetništvo i resurse, poljoprivredni proizvođači svoj plan poljoprivredne proizvodnje prijavljuju na prethodno ispunjenom obrascu, koji se može preuzeti u kancalarijama ove službe. Sva potrebna uputstva i obrasci za prijavu plana proizvodnje mogu se dobiti i prijaviti u Odsjeku za poljoprivredu, vode i zaštitu okoliša, u bivšoj zgradi Šipa, kancelarija broj 3.

Kako ističu u nadležnoj općinskoj službi, stočarska proizvodnja u općini Sanski Most je grana koja prednjači u odnosu na druge grane poljoprivredne proizvodnje. Najviše se podnose zahtjevi za poticaje u animalnoj i biljnoj proizvodnji, od čega se izdvajaju proizvodnja mlijeka, uzgoj rasplodnih junica i proizvodnja silažnog kukuruza. Inače, stočarska proizvodnja u općini Sanski Most je grana koja prednjači u odnosu na druge grane poljoprivredne proizvodnje, odnosno proizvodnja mlijeka i upravo se tu i povlači najviše sredstava. Rok za prijavu proizvodnje i podnošenja zahtjeva za poticaje je 10. novembar, tako da poljoprivrednim proizvođačima ostaje još malo vremena da prikupe neophodnu dokumentaciju kako bi ostvarili pravo na novčanu podršku. U protivnom, poljoprivredni proizvođači koji ne prijave svoju planiranu poljoprivrednu proizvodnju neće moći ostvariti novčanu podršku u narednoj godini.

KOMENTARI