instant fap

Prijavite se za put na Mars bez povratka!

Prijavite se za put na Mars bez povratka!

Organizacija Mars One za cilj ima nastaniti ljude na Marsu do 2023. godine

Ljudi možda još nisu nogom kročili na Mars, ali od danas se možete prijaviti ukoliko želite biti među prvima koji će ga nastaniti.

Ali, postoji jedna “caka”: nikad se nećete vratiti. Naime, holandska neprofitna organizacija Mars One za cilj ima nastaniti ljude na Marsu do 2023. godine, a ovog su utorka objavili osnovne kvalifikacije koje bi budući astronauti trebali imati – prije nego što se prijave na audiciju čiji će se rezultati emitirati na televiziji, prenosi Huffington Post.

Dobro ste shvatili, u pitanju je svojevrsni reality show u kojem će se odabrati četvero putnika na Mars, a upravo bi čitav taj medijski spektakl trebao i finansirati čitavu misiju. Četiri će “kolonizatora” teoretski otići na Mars 2023. godine, nakon osam robotskih misija koje će se odvijati u periodu između 2016. i 2021. godine kako bi omogućile uslove za nastanjivanje. U odabiru putnika sudjelovat će “globalna publika”, novi će članovi kolonije stizati na Crveni planet svake dvije godine, a niko od njih neće se vratiti.

Kako biste se prijavili trebate imati više od 18 godina i ispunjavati navedene uslove. Među kriterijima prema kojima ćete biti procjenjivani za ovaj “posao” navode se inteligencija, mentalno i fizičko zdravlje i predanost cilju.

Na njihovoj stranici, između ostalog, stoji:

“Nije potrebno imati prethodno vojno obrazovanje, iskustvo letenja ili diplomu. Najvažnije je da je svaki kandidat inteligentan, dobrog mentalnog i fizičkog zdravlja i voljan posvetiti osam godina obučavanju prije nego što krene na put prema svom novom domu na Marsu”

“Oni koji se prijavljuju moraju imati barem 18 godina, dubok osjećaj za smisao, želju za izgradnjom i održavanjem zdravih odnosa, visoku razinu samosvijesti i puno povjerenja”

“Također, moraju biti otporni, prilagodljivi, znatiželjni, kreativni i snalažljivi. Mars One ne traži određene vještine kao što su na primjer one koje imaju liječnici, piloti ili geolozi. Kandidati će minimalno osam godina, dok će biti zaposleni u Mars Oneu, učiti o svemu što ih očekuje. I dok diploma ili stvarno iskustvo može biti prednost, sve vještine potrebne na Marsu učit će se za vrijeme naše obuke”.

KOMENTARI