instant fap
NaslovnicaSport

Prije tačno 11 godina Kobe Bryant je svima dokazao da se nikoga i ničega ne boji

Prije tačno 11 godina Kobe Bryant je svima dokazao da se nikoga i ničega ne boji

POKOJNI Kobe Bryant u svojoj je karijeri osvojio sve što se moglo osvojiti, postavio je nebrojene rekorde i svojom igrom postao uzor mnogima s košarkaškom loptom u ruci. Sve napravljeno od 1996. do 2016. gole brojke svest će na pet naslova NBA prvaka, dvije titule najkorisnijeg igrača NBA finala, jednu za najkorisnijeg u osnovnom dijelu sezone, četiri takve na All-Star utakmicama, čiji je sudionik bio 18 puta, dva naslova najboljeg strijelca lige i još puno toga.

Ono što te brojke ipak neće otkriti cijeli je niz spektakularnih poteza po kojima će ostati upamćen. Ubačaji u posljednjoj sekundi utakmica, trice za pobjedu, zakucavanja preko najboljih obrambenih igrača lige, ali i potez kojim je dokazao da ne poznaje strah.

U pitanju je potez Matta Barnesa koji se na utakmici Los Angeles Lakersa i Orlando Magica, koja je obilovala sukobima njih dvojice, dogodio kod izvođenja lopte ispod koša. Barnes je pri izvođenju lopte odglumio da će loptom pogoditi Kobea u glavu, vjerojatno očekujući reakciju jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

Ona je u potpunosti izostala. Kobe je nastavio prebacivati težinu s jedne na drugu nogu, mirno žvakati žvakaću gume, bez ikakvog trzaja ili pokazatelja straha.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TAJ TRENUTAK

KOMENTARI