Prijedor/ Uhapšena grupa lopova – krali bicikle, jakne, automobilske gume

HomeLokalne temeOstalo

Prijedor/ Uhapšena grupa lopova – krali bicikle, jakne, automobilske gume

Prijedor: Dok drugi vode politiku, Bošnjaci se svađaju
Policija iz Prijedora rasvijetlila je tri krađe iza kojih stoji osam počinilaca iz Prijedora, Sanskog Mosta i Zenice. Među njima i dva maloljetnika, 17 godišnjaka iz Prijedora i Sanskog Mosta.

Kako Avaz.ba saznaje Duško J. (50) iz Prijedora je početkom februara ove godine ukrao biciklo vrijedno oko 600 maraka, dok su Nikola K. (23) iz Sanskog Mosta i Semin K. (21) iz Zenice s kojim je u društvu bio i maloljetnik, 17 godišnjak iz Sanskog Mosta, iz tržnog centra u Pijedoru u decembru prošle godine ukrali jaknu vrijednu oko 900 maraka.

Također po nezvaničnim saznanjima Danijel K. (39), Saša M.(21) i Bojan V. (20), sva trojica iz Prijedora, u novembru prošle godine ukrali iz kruga benzinske pumpe četiri automobilske gume i pričinili štetu od oko 980 maraka. S njima je u krađi bio i maloljetnik, 17 godišnjak iz Prijedora

Protiv šest počinilaca slijedi izvještaj nadležnom Tužilaštvu u Banjaluci. Protiv maloljetnika iz Sanskog Mosta predmet će biti dostavljen nadležnoj policijskoj stanici, a onog iz Prijedora biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kivičnom postupku RS-a.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0