Prijedorčanin Arman Beširević u rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine

HomeLokalne temeOstalo

Prijedorčanin Arman Beširević u rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Golman Prijedora Arman Beširević među putnicima za Švedsku

Mladi i perspektivni golman rukometnog kluba Prijedora Arman Beširević nije krio zadovoljstvo iznenadnim pozivom selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragana Markovića za naredno okupljanje pred predstojeće utakmice baraža protiv Švedske za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nakon uspješno prebrođenih kvalifikacija, rukometna reprezentacija BiH će odigrati dvomeč protiv jedne od najboljih selekcija svijeta, 11. juna u Vaxjo-u, Švedska, i 14. juna u sarajevskoj Zetri.

Iako se ranije nalazio na širem spisku trenera Markovića, dvadesetjednogodišnji Beširević bio je vidno iznenađen pozivom.

“Nisam se nadao pozivu. Kada me je prijatelj nazvao i rekao da je pročitao u medijima da sam pozvan u reprezentaciju BiH, najprije nisam povjerovao u to što govori. Trebalo mi je par minuta da dođem sebi, jer za ovo se igra i živi!”, kazao je Arman.

Kakva su tvoja očekivanja pred pripreme naredne utakmice sredinom juna mjeseca i kako vidiš šanse za prolazak protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu?

“Smatram da su nam šanse dobre, pogotovo što ćemo biti “domaćini” u obje utakmice. Iz tog razloga je bitno, da već u prvom susretu ostvarimo povoljan rezultat, kako bismo i u revanšu imali dobre šanse za prolaz. Za reprezentaciju se igra uvijek srcem i ne sumnjam da ćemo obradovati naše navijače”, rekao je mladi golman Prijedora.

Da li poznajes nekog od reprezentativaca koji su pozvani na okupljanje početkom mjeseca u Mostaru i utakmice baraža 11. i 14. juna?

“Ne poznajem niti jednog igrača lično, ali sam odigrao dvije premijerligaške utakmice ove sezone protiv Anesa Bečića i Alena Ovčine koji nastupaju za RK Vogošču. Jedva čekam okupljanje u Mostaru kako bi se upoznao sa novim saigračima”.

Golman Arman Beširević već drugu sezone nastupa u RK Prijedor, gdje je svojom igrom privukao pažnju trenera Markovića. Važno je napomenuti da Arman dolazi iz rukometne porodice. Naime, otac Vejsil, rođeni Prijedorčanin, aktivni je rukometni sudija u Premijer ligi BiH.

Arman se rodio u jednom gradiću pored Karlsruhea u Njemačkog, da bi svoje prve rukometne korake napravio u Bihaću, gdje mu je i trenutna adresa, kao i njegovih roditelja.

Zbog nastupa u RK Prijedor, Arman posljednje dvije godine uglavnom živi u Prijedoru. Arman 13. juna puni 21 godinu, baš u periodu kada će reprezentacija BiH igrati utakmice baraža, što je sigurno jedan od najljepših poklona za njegov rođendan.

Prijedor24.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0