instant fap

Prijem za dobitnike najviših ratnih priznanja

Prijem za dobitnike najviših ratnih priznanja

Povodom 9. maja, Dana Zlatnih ljiljana, općinski načelnik Faris Hasanbegović danas je priredio tradicionalni prijem za nosioce najviših ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“.

Organizovanjem prijema, još jednom se željela ukazati posebna čast dobitnicima i nosiocima najviših ratnih priznanja iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata, koji trenutno žive na području općine Sanski Most. Na nivou općine Sanski Most trenutno djeluje udruženje koje okuplja dobitnike najviših ratnih priznanja, i koje se svojim radom zalaže za poboljšanje društvenog statusa svojih članova, ali i svih pripadnika boračke populacije.

S tim u vezi, prema riječima predsjednika udruženja Senada Kljajića, nedavno je na inicijativu njihovih članova osnovana Fondacija koja ima za cilj pomoć i pružanje podrške bivšim pripadnicima Armije RBiH.

Ovom prilikom općinski načelnik je uputio najiskrenije čestitke zlatnim ljiljanima i članovima njihovih porodica, istakavši da je općina Sanski Most uvijek bila na raspolaganju za sva udruženja i organizacije koje okupljaju boračku populaciju.

Na kraju prijema su dobitnicima najviših ratnih priznanja uručeni i prigodni darovi od strane Općine Sanski Most.

KOMENTARI