instant fap

Prijem za predstavnike NDC-a

Povodom 21. septembra Međunarodnog dana mira, načelnik općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić upriličio je u svom kabinetu prijem za predstavnike navladine organizacije Nansen djalog centar.

Nevladina organizacija Nansen dijalog centar već nekoliko godina sarađuje sa općinom Sanski Most na različitim projektima koji imaju za cilj poboljšanje interetničke komunikacije i međuentitetske saradnje. Također, ova nevladina organizacije nedavno je implementirala nekoliko manjih projekata koji su bili usmjereni na izgradnji i jačanju civilnog društva u pet sanskih mjesnih zajednica. Predstavnici pomenute nevladine organizacije uručili su danas načelniku općine Sanski Most dr. Mustafi Avdagiću pano pod nazivom „50 načina da izgradimo mir“.

Ovaj promotivni pano izrađen je upravo povodom Međunarodnog dana mira, koji će u narednim danima na prigodan način biti obilježen i u Sanskom Mostu. Panoi su uručeni i nadležnoj općinskoj službi zaduženoj za saradnju mjesnih zajednica, i mjesnoj zajednici Stari Majdan. Općinski načelnik dr. Mustafa Avdagić zahvalio se na ukazanoj pažnji, te je iskazao spremnost za nastavkom započetih aktivnosti, koje se zajednički realiziraju u saradnji lokalne vlasti i Nansen dijalog centra. Aida Jakupović, asistent u Nansen dijalog centru je istakla da dodjelom pomenutog panoa, ova nevladina organizacija želi dati svoj doprinos u obilježavanju ovog datuma. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mira, aktivisti ove nevladine organizacije dijelili su danas u centru Sanskog Mosta promotivne materijale koji u sebi nose univerzalnu poruku mira, a nakon toga u Osnovnim školama „Hasan Kikić“ i „Peti oktobar“ organizovane su radionice na kojima su učenici mogli iskazati svoje razmišljanje i viđenje na temu izgradnje mira.radiosana

KOMENTARI