instant fap

Prijem za zlatne ljiljane

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić , organizirao je danas, povodom obilježavanja Dana općine Sanski Most, tradicionalni prijem za nosioce najviših armijskih i policijskih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“, kao i za porodice šehida i poginulih boraca.

Na ovome skupu načelnik Avdagić odao je priznanje pripadnicima ove populacije za sve ono što su učinili u toku ratnog perioda, ali i i nakon rata u obnovi države Bosne i Hercegovine. On je naglasio da će općina Sanski Most u narednom periodu nastaviti brinuti i pomagati pripadnike boračkih populacija i nosioce najviših ratnih priznanja. Na području općine Sanski Most živi dvanaest preživjelih nosilaca pomenutih najviših armijskih ratnih priznanja, dok je trinaest vojnika i policajaca odlikovano posthumno.

U općini Sanski Most registrovane su 94. porodice šehida i poginulih boraca koje su evidentirane u općinskim organizacijama Sanski Most i Prijedor.I ove godine općina Sanski Most je za zvanice , u povodu obilježavanja Dana općine obezbjedila prigodne darove.  Načelnik Avdagić je na kraju pozvao sve prisutne da svojim prisustvom uveličaju sve programske sadržaje u okviru ovogodišnje manifestacije obilježavanja Dana općine koji će se odvijati u narednim danima.

KOMENTARI